Bahrain centralna banka testira JPM Coin

Centralna banka Bahreina udružila se sa JP Morgan blokčejn i kripto jedinicom Onyx kako bi testirala digitalnu valutu JPM Coin giganta sa Wall Street. Test je pokazao da je Bahreinska banka ABC pokrenula plaćanja u realnom vremenu za Aluminium Bahrain (Alba) sa svojim partnerima u SAD koristeći JPM Coin sistem.

Sistem služi kao knjiga plaćanja i depozitnih računa, omogućavajući subjektima koji učestvuju da prenose američke dolare koji se drže na depozitu kod JP Morgan.

Rasheed Al Maraj, guverner Centralne banke Bahrain, kaže: „Kroz naš rad sa ALBA, Bankom ABC i Onyx od strane JP Morgan, težimo da se pozabavimo i eliminišemo neefikasnosti i bolne tačke koje danas postoje u tradicionalnoj areni prekograničnog plaćanja“.

JP Morgan je kreirao digitalni token JPM Coin 2019. godine kako bi omogućio trenutno poravnanje transakcija između klijenata banke za veleprodajna plaćanja.

Prošle godine, banka je počela da nudi novčić klijentima za komercijalnu upotrebu. Ali Moosa, viši službenik za državu, JP Morgan Bahrein kaže: „Završeni test sa Alba i Bankom ABC pomoći će u daljem razvoju JPM Coin za buduću upotrebu od strane naših korespondentnih bankarskih partnera.“

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.