Bentley je postavio novi prodajni rekord 2021

Britanska luksuzna marka Bentley objavila je da je prošle godine oborila rekorde prodaje. Ukupno, kompanija sa sedištem u Crewe je isporučila 14.659 automobila 2021. godine, što je povećanje u odnosu na 11.206 vozila isporučenih u prethodnoj godini – što je i sama rekord u to vreme.

Najprodavanije Bentlijevo globalno tržište bila je Amerika, a kada se Kineske brojke kombinuju, one doprinose više od polovine ukupne globalne prodaje kompanije. Evropa je bila treće najveće tržište Bentlija, sa 2.520 isporučenih automobila širom regiona.

U međuvremenu, Velika Britanija je ostvarila 1.328 prodaja – povećanje od 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Adrian Hallmark, predsednik i izvršni direktor kompanije Bentley Motors, rekao je: 2021. je bila još jedna godina nepredvidivosti, iako mi je drago što mogu da potvrdim da smo prevazišli značajne prepreke kako bismo ostvarili napredak u našim prodajnim performansama. ‘Ovo je naša druga rekordna godina prodaje u uzastopnim godinama i pozitivan je znak snage našeg brenda, operativne izvrsnosti, snažne globalne potražnje i afirmacije naših strateških prioriteta.’

Bentayga SUV ostao je najprodavaniji model kompanije Bentley i prodat je više u svojoj petoj godini prodaje nego ikada ranije.

Nova hibridna verzija je pomogla da se popularnost još više poveća. Continental GT je nastavio da pokazuje dobre rezultate, dodajući 33 odsto ukupne prodaje podeljene između 60 odsto kupea i 40 odsto kabrioleta. Flying Spur je činio 27 odsto ukupne prodaje, a Bentley predviđa da će se ovo dodatno proširiti uvođenjem nove hibridne verzije ove godine.

One comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.