Google Play igre dolaze na Windows računare 2022. godine

Počevši od sledeće godine, Google Play igre će biti dostupne na ekranima daleko izvan trenutnih granica Android i ChromeOS uređaja. Rukovodioci Google-a objavili su na sceni na dodeli nagrada za igre 2021. da će 2022. usluga aplikacija biti dostupna i na Windows računarima.

„Igrači će moći da iskuse svoje omiljene Google Play igre na više uređaja: neprimjetno se prebacuju između telefona, tableta, Chromebook-a i uskoro Windows računara“, rekao je Greg Hartrell, direktor proizvoda, Games on Android i Google Play u izdanju. Kompanija je brzo primijetila da ovo nije partnerstvo između dvije tehnološke korporacije, već da je reč o potpuno novom proizvodu „Ovaj proizvod koji je napravio Google donosi najbolje od Google Play igara na više laptopova i desktop računara, i mi smo oduševljeni što smo proširili našu platformu kako bi igrači još više uživali u svojim omiljenim Android igrama.”

Još uvijek su oskudni detalji o tome kada će tačno nova funkcionalnost biti objavljena i, što je još važnije, da li će naši postojeći kontroleri biti unakrsno kompatibilni. Ali s obzirom na to koliko brzo su igrači prihvatili igranje na Chromebook-ovima, pružanje Windows korisnicima istog pristupa jednom od najvećih svetskih ekosistema igara moglo bi se pokazati unosnim poduhvatom za obije kompanije.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.