Iskorak vježba za snažne i oblikovane noge

Trening snage kao što i sam naziv kaže cini tijelo snažnijim i izdržljivijim. Benefiti ovakvog treninga su mnogobrojni počev od jačih mišića, čvršćih kostiju, stabilnijih zglobova. Cijelo tijelo postaje puno bolje i snažnije.

Ovakav vid treninga bi trebao da upražnjava svako čije fizičke predispozicije to dozvoljavaju, jer osim sto jačamo svoje tijelo samim tim i um na ovaj način najbrže sagorijevamo i kalorije. Pored čučnja i mrtvog dizanja koje su ujedno najbolje vježbe snage jedna od osnovnih vježbi koju treba redovno upražnjavati je iskorak.

Vježba koja je popularna kod oba pola, a posebno kod žena jer čini noge ljepšim i oblikovanijim. Iskorak jača mišiće nogu prije svega kvadricepsa, gluteusa kao i zadnje lože. Zahtjevna je vježba i u početku ne treba pretjerivati sa kilažama što se odnosi i na sve ostale vježbe da bi se svaka mogućnost povrede svela na minimum.

Postoje razne varijacije kada je ova vježba u pitanju kao što su: iskorak u mjestu, iskorak unazad, iskorak u stranu, iskorak u kretanju sa bučicama, iskorak sa šipkom u kretanju, iskorak na smit mašini, iskorak na klupi u penjanju i još mnoge druge. U nastavku pogledajte još jednu od vježbi koje smo snimili za vas.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.