Jedini put do cilja – DISCIPLINA

Disciplina znači ostati dosledan u ponašanju bez obzira na sve ometajuće okolnosti koje nam trenutno ne idu na ruku. To je energija koja nas pokreće i koja je veoma važna za postizanje napornih ciljeva kako i u ostalim sferama našeg života tako je neizostavna kada je trening(vježbanje) u pitanju.

Disciplina u treningu sama po sebi nije dovoljna ako zanemarimo ostale ništa manje bitne propratne stavke, a to su: ishrana, voda i odmor.

Ishrana igra veoma važnu ulogu, protein je prvi izbor kao nešto što utiče na rast misića. Poželjno je jesti obroke koji sadrže visok nivo proteina kao što su, riba, jaja, piletina, pasulj, mliječni proizvodi, banane, orasasti plodovi… Takođe ne smeta da povećamo unos proteina unoseći proteinske suplemente.

Voda je pored treninga i ishrane neizostavan faktor, potrebno je unositi dovoljne količine vode prije u toku i poslije treninga jer je vrlo važno da organizam bude konstantno hidriran. Voda pored toga što podstiče oporavak mišića zamjenjuje i izgubljenu tečnost koju smo izbacili putem znoja tokom treninga.

Pored treninga, ishrane i vode neizostavan je adekvatan odmor, to prije svega podrazumijeva dovoljno sati sna kao i odmor mišića od treninga da bi se isti lijepo i pravilno oblikovali.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.