PlayerUnknown’s Battlegrounds postaje besplatna u Januaru

U trejleru na The Game Awards, Krafton je najavio da će PlayerUnknown’s Battlegrounds usvojiti besplatni model počevši od 12. januara. Do sada PUBG se kupovao za $30 dolara, značajan izuzetak u žanru kojim dominiraju besplatne igre poput Apex Legends i Fortnite. Iako je i dalje popularna, nekada je PUBG bila igra kraljevske bitke. Ta sveprisutnost je sada daleka uspomena, a čak i rani uspeh PUBG-a bledi u poređenju sa velikim Fortniteom koji dominira školskim dvorištem.

Uklanjanjem troškova Krafton bi mogao nadoknaditi nešto od izgubljenog položaja. Ako ste već izdvojili punu cenu za PUBG, ne bojte se. Pored vrste freemium „osnivačovog izdanja“ koju možete očekivati, rangirani i prilagođeni tipovi igara ostaće zaključani iza paywall od $13 dolara, štedljiv potez, ali i onaj koji će pomoći u suzbijanju varalica koji pokušavaju da izbegnu zabrane. Pravljenje novog naloga da biste zaobišli suspenziju je mnogo manje primamljivo ako košta $13 dolara.

Proširena baza igrača bi trebalo da bude korisna za PUBG fanove kao i za njegove programere, ubrizgavajući novi život u ovu jedinstvenu simulacionističku i nemilosrdnu igru kraljevske bitke. PUBG je formirao osnovu Kraftonovog uspeha i identiteta, ali najava takođe prati objavljivanje njihove najnovije igre, Thunder Tier One, „taktičke“ pucačine odozgo nadole sa sličnom estetikom kao PUBG.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.