PS5 je prva konzola koja je nadmašila Nintendo Switch u skoro tri godine

Sonijev PS5 postao je prva konzola koja je nadmašila Nintendo Switch u SAD-u za skoro tri godine. PS5 je nadmašio Switch u septembru u SAD-u,prema podacima maloprodajne analitičke kompanije NPD Group. Nintendo Switch je bila najprodavanija konzola u SAD 33 meseca zaredom, čak je nadmašila i PS5 i Xbox Seriju X tokom perioda njihovog lansiranja.

Tom izvanrednom usponu je došao kraj. “PlayStation 5 je bila najprodavanija hardverska platforma u septembru i u jedinicama i u dolarima“, objašnjava Mat Piscatella iz NPD-a. „PlayStation 5 je najprodavanija hardverska platforma od 2021. godine do danas u dolarima, dok Nintendo Switch vodi u jedinicama.“ NPD grupa prati prodaju samo u SAD, tako da izostavlja velika tržišta poput Evrope i Azije.

Nije jasno da li je Sony upravo uspeo da isporuči više konzola tokom septembra, ili da li se Nintendo mučio sa zalihama za Switch i/ili samo sa manjom potražnjom pre lansiranja OLED Switch-a.
U svakom slučaju, Nintendo bi mogao da povrati prvo mesto u oktobru ako potražnja za Switch-om ponovo skoči i ako Nintendo bude u stanju da isporuči dovoljno OLED modela.

PS5 je Sonijev najbrže prodavani PlayStation, sa više od 10 miliona prodatih konzola do sada. Nintendo je uspeo da proda 89 miliona Switch konzola od svog lansiranja 2017. Microsoft još uvek ne otkriva prodaju Xbox hardvera, ali Daniel Ahmad, viši analitičar u Niko Partners, podelio je procene na Twiteru ranije ove godine da Xbox Series X/S „ukupna prodaja“ na 6,6 miliona od 30. juna.

Koju konzolu Vi birate?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.